Tag det stille og roligt, når du går igennem nedenstående trin. Præcis ligesom når du sætter linserne i, bør du altid begynde i samme side, højre eller venstre. På den måde undgår du at bytte rundt på højre og venstre linse.

Begynd altid med at vaske hænderne.

Trin 1:
Stil dig foran et godt oplyst spejl.

Trin 2:
Kig opad.

Trin 3:
Løft det øverste øjenlåg med pegefingeren på din ikke-dominante hånd.

Trin 4:
Træk det nederste øjenlåg ned med langfingeren på din dominante hånd.

Trin 5:
Tryk forsigtigt linsen sammen med langfingeren og tommelfingeren, så du kan føre den nedad, væk fra øjet. Tryk ikke så hårdt, at linsen folder sig eller bliver klemt.

Trin 6:
Læg linsen i den anden hånds håndflade, og rund håndfladen let. Hæld frisk alt-i-en-væske på linsens overflade. Læs vejledningen Sådan plejer du dine kontaktlinser for at få flere oplysninger om, hvordan du rengør og desinficerer linserne.

Trin 7:
Hvis du bruger kontaktlinser, som skal bruges i flere dage, før du skifter dem, bør du opbevare linserne i en linsebeholder med tydelig mærkning (L for venstre og R for højre), så du ikke kommer til at bytte rundt på linserne. Følg de anvisninger, som følger med linsevæsken.

Du bliver lynhurtigt en øvet kontaktlinsebruger. Men hvis du har brug for lidt hjælp i begyndelsen, kan følgende tips gøre det lettere for dig at tage kontaktlinserne ud.

  • Hvis linsen er svær at tage ud, kan du prøve at dryppe nogle dråber genfugtende væske i øjet. Tørre øjne kan gøre det sværere at tage linsen ud.
  • Det kan være lettere at tage linsen ud, hvis du fører den ud på det hvide i øjet og/eller mod det nederste øjenlåg. Linsen og den farvede del af øjet har samme form, hvilket er med til at holde linsen på plads. Hvis du fører linsen ud mod det hvide i øjet, kan det blive lettere at få den til at slippe øjet og dermed lettere at tage den ud.
  • Det kan nogle gange tage lidt tid at vænne sig til nye linser. Lad det ikke stresse dig. Tag dig god tid de første gange, du tager nye linser ud.
  • Hvis linsens kanter klæber til hinanden, skal du blot dryppe lidt frisk linsevæske på linsen og gnide den forsigtigt i håndfladen, indtil kanterne slipper hinanden igen.