Erfaren bruger

Eftersom du er vant til at bruge kontaktlinser...

ved du, hvilken positiv forskel de kan betyde i dit liv. Men det er vigtigt at huske på, at både dine synsbehov og kontaktlinseteknologien bliver ved med at ændre sig.

Når du bliver ældre, tilbringer længere perioder foran digitale enheder eller bruger mere tid på friluftsaktiviteter, skal du muligvis justere styrken på dine linser eller udskifte den type kontaktlinse, du bruger, for at maksimere synsevnen, komforten og enkelheden.

Besøg din optiker mindst én gang om året, eller så ofte din optiker anbefaler, for at få foretaget en undersøgelse og høre om nye kontaktlinsealternativer, som kan passe godt til din nye livsstil og dine nye behov for synskorrektion. Klik på linkene nedenfor for at læse om emner, du vil tale om.

Alt om komfort

Har du nogensinde tænkt på, om dine kontaktlinser kunne være endnu mere behagelige? Forskning og udvikling inden for kontaktlinser fokuserer meget på at forbedre linseoplevelsen. Nogle af de egenskaber, som har set dagens lys med tanke på komforten, er ...

 • Avanceret silikonehydrogelmateriale for at holde linserne fugtige hele dagen og lade mere ilt trænge igennem til øjet sammenlignet med det traditionelle hydrogelmateriale. Alle silikonehydrogelmaterialer er forskellige; spørg din optiker om, hvilke alternativer der findes til netop dig.
 • Specielt overflade- og kantdesign for at sikre en perfekt pasform og fremme komforten.
 • Innovativ optik for at modvirke den øjentræthed, som brugen af digitale enheder kan medføre.
 • Prisbillige endagslinser, som ikke kræver rengøring og kan betyde, at brugeren bliver fri for den irritation, som belægninger kan forårsage efter nogle ugers daglig brug af måneds- eller to-ugers-linser.

Hvis du vil opleve en højere komfort, når du bruger dine kontaktlinser, kan du tale med din optiker om disse emner.

Og husk, at ubehag ikke er normalt i forbindelse med linsebrug. Hvis dine kontaktlinser på noget tidspunkt føles ubehagelige eller giver anledning til irritation, er det vigtigt, at du taler med din optiker. Din optiker kan have alternativer, som løser de problemer, som opstår, når du bruger linserne. Dette kan betyde et andet linsemateriale, et andet design eller en anden skiftefrekvens—og hvordan linserne opfylder dine livsstilsbehov.

Opgrader dine kontaktlinser

Hver gang du taler med din optiker , bør du spørge om de nyeste landvindinger inden for kontaktlinseforskningen. Forskning og udvikling giver store fremskridt på området, og du skal ikke gå glip af de fordele, som et skifte af kontaktlinser kan medføre.

Forstå materialets betydning

Er dine nuværende kontaktlinser fremstillet i hydrogel eller silikonehydrogel?

Hydrogel var det allerførste materiale, som bløde kontaktlinser blev fremstillet af, men linser fremstillet af silikonehydrogel udgør over 75 % af de kontaktlinser, som ordineres i dag1. Silikonehydrogel giver en sund* linseoplevelse, fordi de lader mere ilt trænge igennem til brugerens hornhinde, hvilket modvirker røde og hævede øjne*†.

Linser i silikonehydrogel har den fordel, at linsematerialet er blødt og har en høj iltgennemtrængelighed, hvilket giver større fleksibilitet og længere bæretider.

Kontakt din optiker for at få mere at vide om de mest avancerede silikonehydrogelmaterialer.

Tænk på enkelheden

Afhængigt at din livsstil foretrækker du måske kontaktlinser, som du rengør hver aften og skifter ud efter nogle uger, eller også foretrækker du måske endagslinser. Begge typer fås til en attraktiv pris, så det er en god idé at tænke over, hvad der fungerer bedst for dig.

Måske rejser du meget, lider af sæsonallergi eller dyrker sport, hvor briller kan være i vejen. Hvis noget af dette passer på dig, eller hvis du bare leder efter en mere enkel løsning, er kontaktlinser uden tvivl et godt valg for at opfylde dine behov for synskorrektion.

Din optiker kan hjælpe dig med at finde et godt alternativ.

 

* Silikonehydrogel har en høj iltgennemtrængelighed sammenlignet med hydrogellinser og forebygger dermed risikoen for hypoxirelaterede komplikationer, når linserne bruges dagligt
Sammenlignet med traditionelle hydrogellinser
1 Morgan PB, Woods CA; Tranoudis, Ioannis G. et. al. International contact lens prescribing in 2018. CL Spectrum. 2019;34(1):26-32.

Synsændringer

I takt med at vi bliver ældre, forandres vores syn og vores behov for synskorrektion.

Selv personer, som aldrig har brugt briller eller kontaktlinser tidligere, begynder på et tidspunkt at få problemer med at fokusere på tæt hold, efter at de er fyldt 40 år. Det kaldes presbyopi, og det rammer os alle.

Hvis du er over 40 år og begynder at få problemer med at læse tekst skrevet med småt, medmindre du holder bogen eller avisen længere væk fra dig end tidligere, eller hvis teksten på mobiltelefonens display er begyndt at være utydelig, har du sandsynligvis presbyopi. Det er tid til at bestille tid hos din optiker.

Multifokale kontaktlinser

GODE NYHEDER: Der er ingen grund til at give køb på enkelheden ved kontaktlinser eller at bruge briller på tidspunkter, hvor du ikke har lyst til det. Presbyopi kan korrigeres ved hjælp af multifokale kontaktlinser: De giver en god synsskarphed, uanset om det du kigger på, befinder sig på tæt hold, på lang afstand eller et sted derimellem.

Du kan bruge multifokale kontaktlinser uden at gå på kompromis med synsskarpheden, komforten eller enkelheden. Man kan få multifokale kontaktlinser, som fremstilles af de mest avancerede silikonehydrogelmaterialer, og endda multifokale endagslinser.

Når du begynder at se tegn på presbyopi—og det vil du!—bør du ringe til din optiker og bestille tid til en undersøgelse.

Digitale livsstile

Mange af vores hverdagspligter og fritidsaktiviteter kræver, at vi anvender digitale enheder. Nu kan man få kontaktlinser, som er specielt designet til at hjælpe brugerne med at skifte fokus ubesværet mellem digitale enheder og aktiviteter uden skærm. Kontakt din optiker for at få mere information.

Hvorfor CooperVision?

I mere end 40 år har CooperVision arbejdet for at hjælpe mennesker over hele verden med at se bedre hver dag. Gennem vores innovationer inden for oftalmologi, materialeudvikling, produktdesign og produktion har vi hjulpet millioner af kontaktlinsebrugere med at se bedre og er blevet en af verdens førende virksomheder og partnere inden for kontaktlinser. I dag ordineres vores kontaktlinser i over 130 lande.*

Opfylder alle brugeres behov

Uanset om du har brug for enkeltstyrkelinser, toriske eller multifokale linser, eller om du har brug for linser, som kompenserer for ortokeratologi, sklerale linser eller endda specialbestilte linser, kan du sætte din lid til CooperVision.

Kontaktlinseteknologi på fremmarch

Vi brænder for vores opgave. I de senere år har vores forskning og udvikling ledt frem til lanceringen af banebrydende produkter, som opfylder linsebrugeres vigtige behov:

 • clariti® 1 day, endagslinsen fra CooperVision
  Verdens første komplette familie af silikonehydrogellinser
 • MiSight® 1 day, endagslinsen fra CooperVision
  Verdens første bløde kontaktlinser med dokumenteret bremsende effekt på udviklingen af myopi hos børn i alderen 8 til 12 år ved behandlingsstart.
 • Biofinity Energys®, kontaktlinsen fra CooperVision
  Kontaktlinser udviklet til din digitale livsstil.
 • Kontaktlinser fra CooperVision
  Flest tilgængelige alternativer for at tilgodese i princippet alle former for synskorrektion.

Vores arbejde fortsætter selv i dag med at udforske spændende måder, hvorpå vi kan hjælpe mennesker med at se bedre.

 

* CooperVision data on file, 2020. CooperVisions linsevæsker, bløde kontaktlinser og specialkontaktlinser.

Råd vedrørende brug: MiSight® 1 day (omafilcon A) bløde endagslinser er beregnet til korrektion af myopi og samtidig bremse udviklingen af myopi hos børn med friske øjne, som ved behandlingsstart er 8 til 12 år gamle og har en refraktion på -0,75 til -4,00 dioptrier (sfærisk ækvivalent) med < = 0,75 dioptrier astigmatisme. Linsen skal smides ud efter brug.

‡ CooperVision Data on File 2019. Baseret på antallet af kombinationsmuligheder (sfærisk, cylinder, akse og addition), som fremstilles, herunder alle bløde sfæriske, toriske og multifokale (også specialbestilte) kontaktlinser i silikonehydrogel og hydrogel fra de fire største producenter. Inklusive endagslinser og månedslinser. Omfatter ikke kosmetiske og fotokromatiske linser. Omfatter ikke linser med flere basekurver.

Omtanke for vores planet

CooperVision arbejder med at minimere vores miljøpåvirkning og agere mere bæredygtigt, da vi anser dette for at være det rette at gøre—for vores medarbejdere, vores kunder, vores virksomhed og for vores planet.