Interesseret i at bruge kontaktlinser?

Så er du kommet til det rette sted.

Besvar nogle spørgsmål, så hjælper vi dig med at finde ud af, hvilket af vores produkter der bedst opfylder dine behov.

Hyppige spørgsmål og svar

Hvis du overvejer at begynde at bruge linser, har du sandsynligvis tænkt meget over, hvilke fordele de kan give dig, fra at give dig et skarpt og tydeligt syn, når du læser og arbejder, til at gøre det mere behageligt og enkelt at dyrke idræt og friluftsaktiviteter og endda at forandre dit udseende. Men der er sikkert også en del ting, som du er i tvivl om. Din optiker kan give dig vigtig information, som hjælper dig med at træffe denne beslutning. Desuden har vi samlet nogle af de mest almindelige spørgsmål—og svar—nedenfor.

Er det behageligt at bruge kontaktlinser?

Moderne kontaktlinser har specielle egenskaber, som hjælper øjnene med at føles fugtige og behagelige. Præcis som ved alle andre nye oplevelser kan det føles lidt ”anderledes”, første gang du bruger kontaktlinser, men efter nogle dage har du måske endda helt glemt, at de sidder i. Kontaktlinser skal ikke give ubehag eller irritation. Tal med din optiker, hvis det sker.

Find behagelige kontaktlinser, som passer til din livsstil, ved hjælp af vores spørgeskema.

Er det svært at bruge kontaktlinser?

Millioner af mennesker bruger kontaktlinser hver dag uden problemer. Din optiker kan svare på alle dine spørgsmål om kontaktlinser, inklusive hvordan du sætter linserne i, og hvordan du tager dem ud, hvordan du plejer dem, passende bæretid samt andre spørgsmål og tanker, du har gjort dig. Din optiker kan hjælpe dig med at finde de rette kontaktlinser til dine øjne.

Få forslag til kontaktlinser, som du kan diskutere med din optiker, ved hjælp af vores spørgeskema.

Er det svært at pleje kontaktlinser?

Slet ikke. Endagslinser er det enkleste valg: Du bruger et nyt frisk par linser hver dag og skal ikke bekymre dig om rengøring. Hvis du vælger bløde kontaktlinser, som udskiftes hver måned eller hver 14. dag, vil din optiker vise dig, hvordan du bruger nogle minutter hver aften på at rengøre og desinficere dine linser.

Find ud af, hvilken type kontaktlinser der er det bedste valg for dig, ved hjælp af vores spørgeskema.

Er kontaktlinser prisbillige?

I dag kan optikere hjælpe dig med at finde overraskende prisbillige kontaktlinsealternativer. Og glem ikke at medregne de skjulte udgifter, som briller indebærer, hvis de forsvinder, går i stykker eller bliver ridsede.

Leder du efter prisbillige kontaktlinser af høj kvalitet? Få anbefalinger ved hjælp af vores spørgeskema.

Kan jeg bruge briller og kontaktlinser på skift?

Mange mennesker foretrækker variation. De bruger kontaktlinser i løbet af arbejdsdagen eller i forbindelse med særlige aktiviteter, f.eks. når de dyrker idræt eller taler foran et publikum, men vælger briller, når de læser, studerer eller udfører huslige pligter. Kontaktlinser giver dig mulighed for at vælge endnu et ”look”. Desuden får du mere gavn af de flotte designersolbriller, når du ikke har brug for briller.

Find kontaktlinser af høj kvalitet, som passer til din livsstil, ved hjælp af vores spørgeskema.

Kan børn bruge kontaktlinser?

Ja, det er et faktum, at mange børn og unge føler sig mere afslappede med kontaktlinser end med briller i mange sociale situationer.1 Og naturligvis går bløde kontaktlinser ikke i stykker, når børn dyrker idræt eller leger. Gennemsnitsalderen for børn, der begynder at bruge kontaktlinser, er 13 år, men forskning har vist, at de fleste 8- til 11-årige kan bruge kontaktlinser uden problemer.2 Endagslinser er en favorit blandt børn og deres forældre, da de er meget enkle at håndtere, ikke går i stykker som briller og ikke skal rengøres.

Hvis du overvejer kontaktlinser til dit barn eller dig selv, kan du få anbefalinger ved hjælp af vores spørgeskema.

Kan jeg bruge kontaktlinser, hvis jeg har astigmatisme?

Absolut. Bløde kontaktlinser til astigmatisme kaldes ”toriske linser”. Og i så fald er du faktisk kommet til den rette hjemmeside: CooperVision er en af de førende virksomheder i verden inden for toriske kontaktlinser. Vores sortiment af toriske kontaktlinser omfatter linser med den eksklusive Optimized Toric Lens GeometryTM, som optikere og linsebrugere med astigmatisme sætter deres lid til for at opnå et tydeligt og stabilt syn.

Find utroligt gode toriske kontaktlinser, som passer til din livsstil, ved hjælp af vores spørgeskema.

Kan jeg bruge kontaktlinser, når jeg bruger progressive briller?

Ja. De kaldes ”multifokale” kontaktlinser og kan, præcis som dine briller, hjælpe dig med at se godt på tæt hold, lang afstand og alt derimellem. De kan faktisk hjælpe dig med at se på alle afstand. Der er ingen grund til, at du skal gå glip af enkelheden ved kontaktlinser.

Oplev utroligt gode multifokale kontaktlinsealternativer ved hjælp af vores spørgeskema.

Kan en kontaktlinse sætte sig fast i mit øje?

Det er meget usandsynligt. Men når du køber kontaktlinser, er det vigtigt, at du lærer at sætte kontaktlinserne i og tage dem ud på den rigtige måde. Din optiker vil vise dig, hvor nemt det er at sætte kontaktlinser i og tage dem ud. For millioner af mennesker er dette en almindelig del af hverdagen.

Hvis du vil have kontaktlinser, som er ekstra lette at håndtere, kan du besvare vores spørgeskema for at få anbefalinger.

Kan en kontaktlinse ridse mit øje?

Hvis du følger de råd, som din optiker giver dig om linsepleje, håndtering og bæretid, er det usandsynligt. Følg kun de instruktioner for sikker, enkel isætning og udtagning, som du får af din optiker. Kontakt din optiker, hvis der er noget, du er i tvivl om.

Hvis komfort er en af dine højeste prioriteter ved valg af kontaktlinser, kan du finde nogle gode alternativer ved hjælp af vores spørgeskema.

Kan en kontaktlinse falde ud af øjet?

Hvis du følger de råd, som din optiker giver dig om linsepleje, håndtering og bæretid, er det usandsynligt. Optikere er eksperter i tilpasning af kontaktlinser, så de sidder sikkert og godt. En korrekt tilpasning gør det desuden let for dig at sætte dine linser i og tage dem ud på den rigtige måde.

Din optiker hjælper dig med den korrekte tilpasningmen hvad ønsker du ellers at få ud af dine kontaktlinser? Tænk over dette ved hjælp af vores spørgeskema.

Kan en kontaktlinse forsvinde bag mit øje?

Absolut ikke! Det kan forekomme, at en kontaktlinse glider ud af sin korrekte position og havner et sted, hvor den skjules af dit øjenlåg. Du kan nemt justere linsens position. Sjove fakta: Indersiden af øjenlåget og den hinde, som dækker det hvide i øjet, danner en sammenhængende overflade, som gør det fysisk umuligt for en linse at bevæge sig om bag øjet.

Nu hvor vi har slået det fast, skulle vi så ikke finde ud af, hvilke kontaktlinser der passer bedst til dig, ved hjælp af vores spørgeskema.

1 Walline JJ, Jones LA, Rah MJ, et alContact Lenses in Pediatrics (CLIP) Study: Chair Time and Ocular Health. Optom Vis Sci. 2007;9(84): 896-902.
2 Walline J et al. Benefits of Contact Lens Wear for Children and Teens. Eye & Contact Lens 33(6): 317–321, 2007