Dine øjne er unikke og fortjener det bedste. En række faktorer kan bidrage til at løse denne vigtige opgave.

I samarbejde med din optiker kan vi hjælpe dig med at træffe en velfunderet beslutning, når det drejer sig om, hvilke kontaktlinser der egner sig bedst til dig.

Lad os først se på lidt basisinformation om din øjensundhed, og om du er nærsynet, langsynet eller har astigmatisme.

Kontaktlinser til astigmatisme

Vi får ofte spørgsmålet: "Hvilken linsetype er bedst til astigmatisme?” Godt spørgsmål! Toriske kontaktlinser er svaret til korrektion af dit syn, hvis genstande på både tæt hold og på afstand er slørede.

Læs vores artikel om astigmatisme.

Presbyopi: Hvad er det?

Når du bliver 40-45 år, vil du lægge mærke til, at det bliver sværere at se genstande på tæt hold. Det sker for alle. Denne form for langsynethed kaldes for presbyopi og kan nemt korrigeres med multifokale eller bifokale kontaktlinser.

Læs vores artikel om presbyopi.

Hvad er langsynethed (hyperopi)?

Langsynethed – eller hyperopi, som din optiker måske kalder det – er evnen til at se ting på afstand tydeligt, mens genstande på tæt hold bliver slørede. Til forskel fra presbyopi kan langsynethed forekomme i alle aldre. Problemet kan korrigeres med både briller og kontaktlinser.

Læs vores artikel om langsynethed.

Hvad er nærsynethed (myopi)?

Nærsynethed eller myopi: Det betyder det samme. Denne tilstand giver sig til kende ved, at du kan se genstande på tæt hold tydeligt, mens genstande på afstand kan virke uskarpe. Ligesom med langsynethed kan problemet korrigeres med briller, kontaktlinser eller med et kirurgisk indgreb.

Læs vores artikel om nærsynethed. 

Endags- eller månedslinser: Hvad passer bedst til mig?

Bløde kontaktlinser er meget bekvemme, og takket være en forbedret produktion kan du nu vælge mellem en række forskellige linser. Uanset om du foretrækker endags- eller månedslinser, bør du spørge din optiker om, hvilken type og hvilket udskiftningsinterval der passer bedste til dig.

Læs vores artikel om endagslinser.

Der er mange valgmuligheder, når det gælder briller og linser.

Din optiker kan ordinere den korrekte løsning til dine synsbehov. Vi samarbejder derefter med optikeren for at forsyne dig med de rette kontaktlinser for at opfylde disse behov.

 

Informationerne i denne artikel skal ikke opfattes som medicinske råd og er heller ikke beregnet til at erstatte anbefalinger fra medicinske fagfolk. Kontakt din optiker, hvis du har specifikke spørgsmål.

Flere artikler