I takt med at vil bliver ældre, forandrer vores øjne sig. For at følge dette, er det vigtigt at besøge din optiker mindst én gang om året, medmindre optikeren anbefaler noget andet.

Men hvad så, hvis du ikke har en optiker? Vi er her for at hjælpe dig!

Hvis du leder efter kontaktlinser, fordi du ser dårligt, vil du formodentlig finde en optiker. En optiker tilbyder regelmæssig pleje, som f.eks. synsprøver. En oftalmolog er en øjenlæge, som kan udføre kirurgiske indgreb i øjet ved mere alvorlige problemer.

Her følger flere tips til, hvordan du finder den rigtige optiker for dig.

Vælg en optiker i nærheden af dig

Uanset om du søger en optiker i København, Aarhus eller en mindre by, følger her en række forskellige søgemetoder:

Tænk på, hvilke behov for øjenpleje der findes i din familie – hvis du har børn, vil du måske finde en optiker, som passer til både dig og dit barn. Dette kan lette det hele for alle. Tænk også igennem, hvor lang transportvejen er, og hvordan dette påvirker dit behov for at tage fri for arbejde og skole, når du skal til optikeren.

Spørg dine venner til råds – ring eller spørg dine venner i dine sociale netværk. Var denne optiker lydhør over for dine behov? Har denne optiker gode åbningstider? Spørg om alt det, der er vigtigt for dig.

Ring til optikeren – stil gerne spørgsmål. RRelevante spørgsmål kan være: Hvor længe har I eksisteret? Har I en børnevenlig praksis? Hvad er jeres åbningstider? Har I en hjemmeside, som jeg kan gå ind på?

Når du vælger optiker, er det vigtigt at gennemtænke en række faktorer og stille mange spørgsmål. Du er trods alt et individ med egne individuelle behov. Både du og din optiker vil dit bedste.

Informationerne i denne artikel skal ikke opfattes som medicinske råd og er heller ikke beregnet til at erstatte anbefalinger fra medicinske fagfolk. Kontakt din optiker, hvis du har specifikke spørgsmål.

Kategorier:Kontaktlinsetips
Flere artikler