Sport og idræt har enormt mange udøvere verden over.

Vi bruger meget energi på at beskytte os mod brækkede ben, hjernerystelser og endda vabler, men glemmer ofte at forebygge ridsede hornhinder, øjenhulefrakturer og permanent synstab. Hvert år rammes 40.000 personer af øjenskader, som er tilstrækkeligt alvorlige til, at de rapporteres.

Der findes forskellige typer sportsbriller, som er beregnet til ikke kun at beskytte synet og øjnene, men også til at forbedre dine idrætspræstationer.

Bedre spil, bedre præstationer, bedre beskyttelse

Der findes udprægede beskyttende og præstationsmæssige fordele ved at anvende specielt udformede sportsbriller. På den måde kan sportsbriller være til hjælp inden for flere kategorier af sport og idræt.

Kontaktsport

Både spillere og eksalterede tilskuere er meget bevidste om de hårde albuer, knæ og andre genstande, som du kan blive udsat for i fodbold, ishockey og basketball.

Øjenbeskyttelse eller beskyttelsesbriller hjælper til med at sørge for, at disse genstande ikke rammer øjnene, dine mest sårbare og udsatte organer. Du kan forhindre øjenhulefrakturer, hævede nethinder, indre blødninger, betændte iriser og traumatisk katarakt som følge af stump vold.

Sportsbriller giver dig også et bedre syn og beskyttelse mod solen og, hvis du behøver synskorrektion, giver de dig også bedre synsskarphed med færre problemer.

Anbefalet beskyttelse:

  • Øjenbeskyttelse eller beskyttelsesbriller
  • Ansigtsmasker af polykarbonat

Bold- og klubsport

I sportsgrene som håndbold, squash, racquetball, tennis, golf og baseball forekommer hårde genstande, som kommer flyvende i høj hastighed. Skridsikre og dugfri briller hjælper dig ikke bare med at fokusere på bolden. Deres design i slagfast polykarbonat har forskellig udformning afhængigt af typen af sport og beskytter også øjet mod at blive ramt af bolden.

Anbefalet beskyttelse:

  • Øjenbeskyttelse
  • Ansigtsbeskyttelse og hjelme

Vandsport

Sports- og svømmebriller er en suveræn løsning til vandsport, hvor vindforhold og et hektisk tempo kan sende ting flyvende hen imod dig. Sportsbriller er også meget vigtige for at blokere for skadelige UV-stråler og forhindre, at dine præstationer hæmmes af blændende lys.

At swimmers who wear contact lenses, can swim goggles keep the water away from the eyes, which helps prevent infections that are the major cause of contact lens complications. (Note: do not use contact lenses when you take bath.)

Anbefalet beskyttelse:

  • Øjenbeskyttelse eller beskyttelsesbriller
  • Svømmebriller

Vælg de rigtige sportsbriller

Dette bør du tænke på, når du vælger øjenbeskyttelse eller svømmebriller:

  • Køb aldrig øjenbeskyttelse eller svømmebriller uden linser.
  • Sørg for, at linserne er udformet, så de falder udad ved et eventuelt uheld.
  • Vælg linser af polykarbonat, som er det mest slagfaste materiale på markedet.
  • Søg efter dugfri linser og, til udendørs sport, linser med UV-beskyttelse.

Husk: At beskytte dine øjne beskytter dit syn. Kontakt din optiker, hvis du har spørgsmål. Han eller hun hjælper dig, så du får den rette øjenpleje og de rigtige briller til dine øjne og din livsstil.

 

Informationerne i denne artikel skal ikke opfattes som medicinske råd og er heller ikke beregnet til at erstatte anbefalinger fra medicinske fagfolk. Kontakt din optiker, hvis du har specifikke spørgsmål.

Flere artikler