At købe kontaktlinser er ikke det samme som at købe læsebriller. Det er ikke bare at gå ind i et stormagasin og prøve forskellige briller og beslutte sig for, hvad der passer bedst for dig. Kontaktlinser er medicotekniske produkter, hvilket betyder, at brugere skal følge en foreskrevet proces for at få dem.

Den gode nyhed…? At købe kontaktlinser er nemt og tager ikke ret lang tid – det kræver kun, at du besøger din optiker.

Sådan foregår det:

Hvordan kan jeg få kontaktlinser?

For at forklare dig hele processen antager vi, at du ikke allerede har briller. Lad også antage, at du har brug for kontaktlinser for at korrigere uklart syn – f.eks. at du har svært ved at læse tekst eller er nærsynet og oplever at genstande på afstand er utydelige. 

Åh, har jeg brug for briller? Hjælp!

Først og fremmest, tag det roligt. Vores syn forandres, i takt med at vi bliver ældre. Det er normalt. At forsøge at ignorere disse synsforandringer og lade, som om du ikke har brug for briller eller kontaktlinser, kan give hovedpine og betyde, at du skal bruge mere og mere energi på at komme igennem dagen. Og det er jo ikke nogen god idé!?

At købe kontaktlinser kan hjælpe dig til et bedre liv, fordi du kommer til at se tydeligt, og til forskel fra at købe briller, vil ingen se forskellen, hvis du vælger at holde det hemmeligt.

Ring og bestil en synsprøve

Hvis du er usikker på, hvilken optiker du skal vælge, kan du læse anmeldelser på nettet og spørge i vennekredsen. Hvis du vil have flere tips til, hvordan du skal finde den bedst egnede optiker for dig, kan du læse vores artikel med råd til, hvordan du finder en optiker.

Overvej, hvilke kontaktlinser der er de rigtige for dig

Din mening betyder noget, selv om det i sidste ende er din optiker, som bestemmer, hvilke kontaktlinser der er de rigtige for dig. Inden du får foretaget synsprøven, bør du tænke igennem, hvor ofte du vil skifte kontaktlinser. Med endagslinser får du et nyt frisk par hver dag. Det betyder, at du slipper for de daglige rengøringsprocedurer og køb af linsevæsker, hvilket gør dette til et meget bekvemt alternativ. 

Hvordan foregår en synsprøve med henblik på at få kontaktlinser?

At få foretaget en synsprøve er let og også noget, du bør få foretaget én gang om året. Du kan som regel forvente, at din optiker undersøger dine øjnes sundhedstilstand og stiller nogle spørgsmål. Læs vores artikel for at få en mere detaljeret beskrivelse af synsprøver med henblik på at få kontaktlinser.

Hvor køber man kontaktlinser?

Når du har fået din linserecept og dine prøvelinser, er du klar til at købe dine kontaktlinser. Men hvor skal man købe dem..? Skal man købe kontaktlinser på nettet eller hos optikeren? Det er op til dig. At købe dem hos optikeren kan gøre det lidt lettere, da de ved, hvad du har brug for. Men du kan også surfe på nettet for at finde den bedste pris.

Hold dig til etablerede kilder. Alle kan lide at spare penge. Men lad ikke løfter om billige kontaktlinser lokke dig ind på netauktionswebsteder med tvivlsomme kilder. At forsøge at spare småpenge, når det drejer sig om dine øjnes sundhed, er ganske enkelt ikke risikoen værd.   

Brug af kontaktlinser for første gang

Når du begynder med at bruge kontaktlinser, bør du sørge for at følge din optikers anvisninger. Det er vigtigt at følge foreskrevne rengøringsinstruktioner og skifteintervaller. Naturligvis skal du også lære at sætte kontaktlinserne i og tage dem ud. (Se vores video, der viser, hvordan du nemt sætter kontaktlinser i).

At købe kontaktlinser omfatter ganske vist nogle flere trin end at købe mælk og brød i det lokale supermarked, men er lige så enkelt og smertefrit. Og når du anskaffer dig nye kontaktlinser, vil du komme til at elske at kunne se omgivelserne tydeligt, uden at ofre din personlige frihed. 

Informationerne i denne artikel skal ikke opfattes som medicinske råd og er heller ikke beregnet til at erstatte anbefalinger fra medinciske fagfolk. Kontakt din optiker, hvis du har specifikke spørgsmål.

Flere artikler