Vil din teenager have kontaktlinser? Det gælder mange.

Nogle er trætte af tykke briller og vil have den frihed, som kontaktlinser med styrker giver, eller ønsker bare at se bedre, når de dyrker sport. Andre vil have et brillefrit look eller teste spøg og skæmt-linser eller farvede kontaktlinser.

Hvad bør du som forælder vide om kontaktlinser til teenagere? Her følger nogle ting, du bør tænke over.

Advarsel! Halloween-linser

Halloween-linser eller farvede kontaktlinser kan være rigtigt sjove, især for teenagere, som vil udtrykke deres personlighed. Hvis din teenager vil købe sådanne eller andre spøg og skæmt-linser på nettet, bør du være bevidst om, at disse muligvis ikke er FDA-godkendte, hvis de ikke købes via de rette kanaler.

Kontaktlinser er medicotekniske produkter. At bruge kontaktlinser, som ikke er tilpasset og ordineret af en fagmand, kan skade teenagerens øjne. Spørg din optiker til råds for at få flere oplysninger om dette emne.

Overvej engangslinser til teenagere

At bruge rene kontaktlinser er nøglen til sunde øjnene. At anskaffe sig endagslinser (som man smider ud sidst på dagen) kan hjælpe med dette.

Med endagslinser er det let at huske skifteintervallet.

Endagslinser kan hjælpe ved allergier og til at lindre irriterede øjne.

De kan forbedre selvtilliden, når det drejer sig om at hjælpe teenagere til succes med deres nye ansvar.

Kontaktlinser og idræt: En vinderkombination

Hvis din teenager har idræt i skolen eller dyrker sport i en klub, kan kontaktlinser bidrage til at gøre livet lettere for jer begge.

Uden ødelagte briller er du fri for at bekymre dig om brillerelaterede skader og dyre reparationer eller erstatningskøb.

Slut med briller, som glider eller falder af under træningen eller i kampe.

Med kontaktlinser får du et bredere synsfelt og et bedre perifert syn.

Kontaktlinser gør det lettere at anvende beskyttelsesbriller.

Samtalen: Din teenagers første gang med kontaktlinser

Dette medfører et vigtigt ansvar. At håndtere kontaktlinserne korrekt hjælper dig med at holde øjne og syn i bedst mulige stand. Nogle råd, som du bør give din teenager, er blandt andre:

Del ikke kontaktlinser med andre

At dele linser med andre kan ikke bare øge risikoen for infektioner. At anvende kontaktlinser, som er tilpassede og har den korrekte styrke, er afgørende for at beskytte dit syn.

Håndter kontaktlinser varsomt

Kontaktlinser kan gå i stykker. Anvend aldrig ødelagte kontaktlinser. De kan ridse dine øjne.

Vask hænderne før isætning

Øjnene er et af immunsystemets mest sårbare punkter. Bakterier, som kommer på kontaktlinserne, havner i dine øjne.

Fortæl din teenager, at der findes mange fordele ved kontaktlinser, men de kræver også den pleje, som vi har diskuteret tidligere.

 

Informationerne i denne artikel skal ikke opfattes som medicinske råd og er heller ikke beregnet til at erstatte anbefalinger fra medicinske fagfolk. Kontakt din optiker, hvis du har specifikke spørgsmål.

Flere artikler