Børn skal være tilstrækkeligt modne for at kunne håndtere kontaktlinser på en måde, som fremmer deres øjnes sundhed og syn. Hvornår de kan klare dette, varierer fra barn til barn. Ud over at tale med din optiker kommer her nogle andre punkter, som kan hjælpe dig med at afgøre, om dit barn er klar til kontaktlinser.

Vigtige spørgsmål kontaktlinser til børn

Kan dit barn tage ansvar? Laver barnet sine lektier uden at blive bedt om det? Kan barnet holde sit værelse rent og ryddeligt? Kan du trygt stole på, at familiens kæledyr får mad, uden at du minder om det? Dit barn skal kunne tage ansvaret for omhyggelig og regelmæssig pleje af kontaktlinserne for at beskytte både dem og øjnene.

Hvorfor vil dit barn have kontaktlinser?

Handler det om et funktionelt problem, som gør det svært for barnet at se? Eller er det et spørgsmål om udseende? Hvis det sidste er tilfældet, bør du måske tale med barnet om, hvordan det har det, og om gruppepres i skolen. Få barnet til at sætte ord på, hvorfor det vil have kontaktlinser.

Hvad synes din optiker?

Spørg din optiker om kontaktlinser til barnet med udgangspunkt i dennes viden om barnets aktuelle og tidligere øjensundhed. Optikeren kan hjælpe med at belyse vigtige fordele og ulemper samt vise barnet, hvordan man sætter kontaktlinser i.

Vampyrlinser, farvede kontaktlinser og andre spøg og skæmt-linser

Hvis dit barn vil have røde eller blå kontaktlinser for at se cool ud eller Halloween-linser til en udklædning, er der en række ting, du skal vide:

  • Hvis du køber kontaktlinser online er der mange linser på nettet, som ikke er FDA-godkendte.
  • At skaffe kontaktlinser uden ordination og vejledning fra din optiker kan medføre alvorlige infektioner og synsproblemer.
  • Dekorative kontaktlinser og andre linser, som ikke er ordentligt tilpassede, kan påvirke det normale syn og ridse hornhinderne.
  • Besøg din optiker, og undgå billige kontaktlinser

Dit barns syn er uerstatteligt. Det kan være sejt at se ud som sin foretrukne tegneseriefigur eller et filmmonster. Men du bør overveje fordelene og ulemperne sammen med dit barn. Endelig er det allervigtigste, når det drejer sig om kontaktlinser til børn, at tage din optiker med på råds.

 

Informationerne i denne artikel skal ikke opfattes som medicinske råd og er heller ikke beregnet til at erstatte anbefalinger fra medicinske fagfolk. Kontakt din optiker, hvis du har specifikke spørgsmål.

Flere artikler