Med kontaktlinser slipper vi for masser af de hverdagsproblemer, som vi forbinder med briller, og ingen steder gælder dette mere end inden for sport og idræt. Kontaktlinser kan være en utrolig god løsning til teenagere, som dyrker idræt.

Her er nogle måder, hvorpå kontaktlinser kan bidrage til at forbedre dine præstationer.

Bedre idrætspræstationer

Kontaktlinser giver dig et meget større synsfelt end briller, øger den samlede synsskarphed og forbedrer det perifere syn. I en rapport fra American Optometric Association fra 2010 angav syv ud af ti undersøgte børn, at de leverede bedre præstationer i deres idrætsgrene, når de brugte kontaktlinser, end når de brugte briller.

Bold- og ketchersport

Sportsgrene, hvor det handler om smidighed og hurtige bevægelser, fungerer utrolig godt med kontaktlinser, som ikke glider rundt (eller flyver helt af) og påvirker synsfeltet, når du ændrer retning.

Kontakt- og ekstremsport

Ekstremsport og hård kontaktsport, hvor man risikerer slag mod hovedet, f.eks. brydning eller fodbold, er rigeligt krævende, uden at man skal bekymre sig om at komme til skade på grund af sine egne briller.

Motorsport

Kontaktlinser sidder fast og giver et skarpt syn selv ved høje hastigheder, og de giver dig et bredere synsfelt, så du kan se, om der er nogen, der sniger sig ind på dig.

Øget komfort

Brug af kontaktlinser under træning eller kampe betyder, at man slipper for at blive generet af hoppende brillestel og at bekymre sig for at tabe brillerne. Du kan fokusere på kampen i stedet for på at holde styr på dine briller.

Fremskridt inden for kontaktlinseteknikken kan også give atleter øget komfort. Med endagslinser får du hver eneste dag en frisk, jævn overflade, hvilket nedsætter risikoen for irritation. Nye generationers silikonehydrogellinser har en forbedret iltgennemtrængelighed. Dette betyder, at dine øjne får mere ilt af hensyn til et bedre syn, samtidig med at linserne bevarer deres fugtbarhed og komfort.

Bedre beskyttelse for dine øjne

Ud over at eliminere risikoen for øjenskader som følge af ødelagte eller knuste briller kan kontaktlinser til sport gøre det lettere at beskytte øjnene under udøvelsen. Kontaktlinser beskytter også på den måde, at de gør det nemmere at bruge hjælpe- og beskyttelsesbriller, som beskytter øjnene mod UV-stråler og hårde slag.

Brug af kontaktlinser, når du dyrker sport eller idræt, kan bidrage til en forbedring af dine præstationer og give dig en bedre oplevelse. Tal med din optiker om, hvilke kontaktlinser der passer bedst til netop din sport.

 

Informationerne i denne artikel skal ikke opfattes som medicinske råd og er heller ikke beregnet til at erstatte anbefalinger fra medicinske fagfolk. Kontakt din optiker, hvis du har specifikke spørgsmål.

Flere artikler