Du har formodentlig set betegnelsen Aquaform®-teknologi på vores produkter og undret dig over, hvad det egentlig betyder. Det er ikke bare én, men en kombination af materialeteknikker, som giver en enestående bekvem og effektiv kontaktlinse fra CooperVision.

Selve linsematerialet Aquaform har mange egenskaber, som tilsammen skaber en optimal linseoplevelse.

Når der ikke kommer tilstrækkeligt ilt gennem en kontaktlinse, bliver de små røde blodkar i det hvide i øjnene mere fremtrædende, fordi de strækker sig efter mere ilt, på samme måde som en plante, der står i skygge, strækker sine grene mod sollyset. Materialet i kontaktlinser med Aquaform-teknologi har en høj iltgennemtrængelighed, så dine øjne holder sig hvide og sunde.

En anden egenskab er det, vi kalder lav modulus. Modulus er kontaktlinsens grad af fleksibilitet. Jo lavere modulus, desto blødere og mere fleksibel er linsen.

Molekylestrukturen i linsematerialet med Aquaform-teknologi giver ikke bare en ensartet fugtbarhed, der skaber en jævn linseoverflade, den giver også en naturlig fugtbarhed. Andre kontaktlinser kan have kunstigt skabte belægninger og fugtemidler, som forsvinder med tiden. Silikonematerialet i kontaktlinser med Aquaform-teknologi binder vand i linsen og holder den fugtig selv efter langvarig anvendelse.

Ud over linsematerialet har også linsens form en stor betydning for kvaliteten af linseoplevelsen. Kontaktlinser med Aquaform-teknologi er udformet med optimerede afrundede kanter, som mindsker påvirkningen af øjets bindehinde. Dette forhindrer med andre ord linsen i at gnide for meget på indersiden af øjenlåget og giver dermed en højere grad af komfort.