juni 26, 2013

Virksomhedens Smart Silicone™- materiale giver en optimal oplevelse ved daglig brug af silikonehydrogellinser.

MANCHESTER, ENGLAND, 6. juni 2013 – Ved at kombinere sin ekspertise inden for brugen af endagslinser med optikernes krav og udviklingen inden for materialer kunne CooperVision Inc. (NYSE: COO) præsentere deres endagslinse MyDay™ i forbindelse med 'British Contact Lens Association (BCLA) Clinical Conference & Exhibition'.

Med en unik kemisk struktur – kaldet Smart Silicone™– skaber MyDay™ kontaktlinsen (stenfilcon A) effektive kanaler, der tilfører ilt til hornhinden. Eftersom der kræves mindre silikone for at opnå det ønskede niveau af iltgennemtrængelighed, muliggør det effektive silikonenetværk en forøgelse af det hydrofile materiale. Dette giver en linseoverflade med forbedret fugtbarhed, højere væskeindhold og lavere hydrogellignende modulus. Resultatet er en blødere og mere komfortabel linseoplevelse.

MyDay™ giver optikere og kunder den optimale balance mellem komfort, håndtering og iltgennemtrængelighed. Linserne fås i Europa fra september 2013 – med lancering på andre internationale markeder i begyndelsen af 2014.

– I takt med at segmentet for silikonehydrogelbaserede engangslinser har udviklet sig, har vi taget det stille og roligt og taget os tid til at udvikle en linseplatform, som opfylder de høje krav, som branchen og brugerne stiller, siger Dennis Murphy, Executive Vice President for Global Sales and Marketing hos CooperVision. Han tilføjer:

– MyDay™ løfter silikonehydrogel til helt nye højder. Linsen er udformet til den nye generation af brugere, som lever livet hurtigt, smart og effektivt – de vil opleve alt det, som verden har at tilbyde, men uden besvær. MyDay™ garanterer en sundere brug, samtidig med at den minimerer brugerens interaktion med linsen og dermed mindsker deres bevidsthed om den.

Klinisk forskning viser, at ni ud af ti kunder er tilfredse med komforten hos MyDay™. I et bilateralt, randomiseret blindstudie med markedets i øjeblikket førende endagslinse leverede MyDay™ overlegne resultater på alle områder: komfort, tørhed, håndtering (med et imponerende forhold på fem til en) samt helhedsindstryk. Efter to ugers brug af endagslinsen bidrog den høje iltgennemtrængelighed hos MyDay™ til, at øjnene så hvidere ud.

Keith Tempany, optiker og ejer af den velkendte optiker- og kontaktlinsespecialist Tempany’s i britiske Broadstone, prøvede kontaktlinsen. Han siger:

– Jeg synes, at MyDay™ er helt unik – en endagslinse, som ikke går på kompromis på nogen områder. MyDay™ kontaktlinsen med Smart Silicone™ har en højere iltgennemtrængelighed end krævet ved daglig brug.

Det høje væskeindhold gør linsen mere bevægelig og bidrager til at øge brugerkomforten. Med sin hydrogellignende modulus giver linsen en suveræn håndtering og er skånsom over for øjenvævet. Alt dette forenkler på drastisk vis overgangen for eksisterende brugere af hydrogelbaserede endagslinser.

– Jeg forventer mig en kraftig efterspørgsel fra de optikere, som forstår, hvad brugere af endagslinser har brug for ved en optimeret kontaktlinse.

Mark Harty, Europachef hos CooperVision, siger:

– Vi er utroligt glade for at kunne lancere et helt nyt produkt, som i al fremtid ændrer markedet for endagslinser. Vi ved, at silikonehydrogel for nærværende er det materiale, som endagslinsebrugere foretrækker. Alligevel har visse optikere og brugere fortsat den holdning, at moderne kontaktlinser er svære at tilpasse, svære at håndtere og ubekvemme sidst på dagen.

Vi stræber efter at tage hele branchen et stort skridt videre med lanceringen af MyDay™.

Vi vil give optikere chancen for at tilbyde fordelene ved silikonehydrogellinser til endnu flere brugere ved at stille et produkt til rådighed, som har en optimal balance mellem komfort, håndtering og iltgennemtrængelighed af hensyn til en sund linseoplevelse. Vi er overbeviste om, at har man én gang prøvet MyDay™, vil man aldrig skifte igen.

MyDay™ kontaktlinser kommer i følgende sfæriske styrker: -10,00 D til +6,00 D (i trin på 0,25 D til -6,00 D, i trin på 0,50 D til -10,00 D samt i trin på 0,25 D til +5,00 D og i trin på 0,50 D til +6,00 D). Alle kontaktlinser har en basiskurve på 8,4 mm og en diameter på 14,2 mm, med en centertykkelse på 0,08 mm og en kanttykkelse på 0,07 mm. UVbeskyttelsen er med til at beskytte brugerens øjne og blokerer 75 procent af UVAstrålerne og 99 procent af UVB-strålerne.

Om CooperVision

CooperVision, en del af The Cooper Companies, Inc. (NYSE: COO), er en af verdens førende producenter af bløde kontaktlinser. CooperVision, som konstant stræber efter at give optikere og brugere et forfriskende perspektiv på linseoplevelsen, har specialiseret sig i kontaktlinser for astigmatisme og presbyopi. Virksomheden samarbejder løbende med optikere om forskning og udvikling af relevante produkter og fremstiller en række kontaktlinser til korte brugsintervaller samt endagslinser i avancerede materialer og med avanceret teknik. Yderligere oplysninger kan findes på www.coopervision.com.

Om The Cooper Companies

The Cooper Companies, Inc. ("Cooper) er en global medikoteknisk virksomhed, som er børsnoteret på NYSE Euronext (NYSE:COO). Cooper stræber efter at være en livskvalitetsvirksomhed ("A Quality of Life Company™") med fokus på at skabe værdi for aktionærerne. Cooper driver virksomhed gennem to forretningsenheder, CooperVision og CooperSurgical. CooperVision står for et forfriskende perspektiv på synspleje, med en ambition om at fremstille et bredt udbud af kvalitetsprodukter til kontaktlinsebrugere og yde støtte til optikere. CooperSurgical fokuserer på at forsyne lægeklinikker med speciale i behandling af kvinder med markedsledende produkter og behandlingsalternativer med det formål at forbedre sygeplejen for kvinder. Cooper, med hovedkontor i Pleasanton i Californien, har omkring 7.800 ansatte og sælger produkter i over 100 lande. Yderligere oplysninger kan findes på www.coopercos.com.

Pressekontakt

PRESSEKONTAKT: Charlotte Antmarker

KONTAKTOPLYSNINGER: cantmarker@coopervision.se

+46 (0)70 - 2239343

Hvis du ønsker at downloade et elektronisk pressekit og holde dig ajour med de seneste nyheder vedrørende MyDay™ fra BCLA, kan du besøge CooperVisions pressecenter på internettet: www.bclapressroom.com