Vi har stærke rødder i optikbranchen

CooperVision blev stiftet i 1980, men vores historie begynder meget tidligere end det.

Vores moderselskab, CooperCompanies, er en international producent af medicotekniske produkter og er noteret på NYSE Euronext (NYSE: COO). Cooper har over 11.000 ansatte og sælger produkter i over 100 lande. Hovedkontoret ligger i San Ramon i Californien.

Coopers oprindelse går tilbage til 1958. I 1967 skiftede Cooper Tinsley Laboratories navn til "Cooper Laboratories, Inc.". I takt med at virksomheden ekspanderede på det internationale marked blev der oprettet datterselskaber en række steder i verden.

Resultatet? En række innovationer inden for både kirurgi og kontaktlinser.

I 1978 blev virksomheden omstruktureret og opdelt i fem uafhængige forretningsenheder med fokus på specialiserede markedssegmenter. CooperVision opstod i 1980 og har siden da stræbt efter at bidrage med yderligere kapitler i virksomhedens spændende historie.

Ekspansion og opkøb

CooperVision voksede hurtigt.

I 80'erne og 90'erne opkøbte man flere virksomheder inden for okulære linser, og produktsortimentet og produktionskapaciteten blev derved forøget. Men vi stoppede ikke der. Vores forskning og udvikling greb også om sig. Denne kombination af forskning og udvikling på den ene side og produktionskapacitet på den anden side, skulle senere vise sig at være ekstremt fordelagtig for virksomheden, vores partnere og brugere.

I 2005 blev CooperVision verdens tredje største producent af bløde kontaktlinser.

I regnskabsåret 2011 fejrede CooperVision en milepæl, da virksomheden opnåede en global omsætning på over USD 1 milliard. Om vi har tænkt os at slutte der? Absolut ikke. Vi fortsætter vores arbejde og presser os selv til at finde endnu flere innovative måder til at forbedre synet og komforten for kontaktlinsebrugere.

Vi har en lang historie, men hold øjnene åbne. Der kommer mere. Dette er bare begyndelsen.